6 tips tegen de kou

Blijf lekker warm tijdens de winter met deze tips!

Ben jij op zoek naar tips om lekker warm te blijven deze winter? Nu we energie moeten besparen in verband met de hoge energiekosten, is de kans groot dat je de thermostaat wat lager hebt staan. Hierdoor is de ruimte kouder, wat betekent dat je andere manieren moet bedenken om jezelf toch warm te houden. Hoe zorg je er dan precies voor dat je lekker warm blijft? Met de handige tips van Zijdewinkel natuurlijk! Wij zochten uit hoe je lekker warm blijft in de wintermaanden en hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet.

1. Brei een deken voor de hele familie

Als je deze wintermaanden wilt besparen op je energierekening en toch lekker warm wilt blijven, is dat makkelijker dan je denkt. Hoe? Brei een deken voor de hele familie. Met Zijdewinkel kun je een heerlijk warme deken van 180 x 80 cm voor ieder familielid breien. Zo blijf je direct warm en bespaar je energiekosten. En misschien wordt breien wel je nieuwe hobby! Bij Zijdewinkel.nl heb je de keuze uit ruim 12 kleuren, waardoor er voor ieder wat wils is. Brei een kleed voor op de bank of een lekkere warme bedsprei. Bij ons krijg je tevens korting als je meerdere dekenpakketten bestelt. Zo kun je nog meer wollen dekens breien voor minder geld. Hoe fijn is dat?!

2. Brei een extra dikke trui

Wanneer het kouder wordt, is het zeker aan te raden om ook lekkere warme kleding aan te doen. Brei zelf een lekkere dikke trui of vest met het garen van Zijdewinkel. Voordat je de verwarming hoger draait, is het zeker belangrijk eerst te kijken of je jezelf wat warmer kunt kleden met een dikke trui. Binnenkort delen we een leuk patroon met je waarmee je zelf een warm wollen vest kunt breien.

3. Draag meerdere lagen

Doorgaans geldt dat hoe meer lagen kleding je draagt, des te beter de isolatie is. Dit komt doordat de lichaamstemperatuur warmte aan de omgeving afgeeft. Des te beter je de warmte van de omgeving vast weet te houden, hoe warmer je het zal hebben. Het is dus belangrijk ervoor te zorgen dat de lucht tussen je kleding snel opgewarmd wordt en niet meer afgevoerd wordt. Er wordt aangeraden om drie lagen kleding te dragen. 

4. Brei een wollen muts en sjaal

Wist je dat je via je hoofd wel 30% van je lichaamswarmte verliest? Als je lekker warm wilt blijven, is het niet alleen belangrijk om een lekkere warme sjaal te dragen, maar ook een muts op je hoofd te zetten. Brei een muts die zowel ademend als winddicht is. Als je deze niet hebt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je muts droog blijft. Als de muts vochtig is, zal je het sneller koud krijgen dan warm. Een sjaal van onze dikke lontwol is ook zo gebreid. En speciaal voor Black Friday krijg je deze van ons cadeau bij 3 kilo ivory lontwol. Dan doen we er 250gram lontwol bij voor een lekkere warme sjaal. Hoe je deze moet maken zie je hier

5. Trek lekkere warme sloffen aan

Ook koude voeten zorgen ervoor dat je het een stuk kouder hebt. Als je in huis telkens last hebt van koude voeten, ondanks dat je onder een warme deken ligt, is het zeker aan te raden om lekkere warme sloffen aan te trekken. Je kunt ook huissokken breien en deze aandoen. Zo blijven je voeten lekker warm en daarmee de rest van je lichaam ook.

6. Brei een zacht vloerkleed

Ook een zacht en warm vloerkleed is een must voor je voeten. Plaats het in de zithoek in de woonkamer bij de bank of plaats hem naast je bed. Wanneer je vervolgens op de vloer stapt, voel je alsnog de warmte van het zachte vloerkleed in plaats van een koude vloer. Zo wordt opstaan ineens stukken fijner. Ons zusje September18 heeft een leuk diy ontwerp voor een wollen vloerkleed

Ga meteen aan de slag met onze tips, zodat jij het niet snel meer koud hebt deze winter!