Maandelijkse Archieven: Maart 2019

  1. Huur ons atelier voor € 25,- en ga lekker aan de slag!

    huur-atelier-zijdar

    Nieuwe en handige formule; huur het ZIJDAR atelier

    Heb je zin om aan de slag te gaan met vilten en / of zijdeschilderen maar echt geen plek? Huur dan ons atelier in Heemskerk voor een klein prijsje. Mogelijk vanaf 1 dagdeel van 3 uur voor € 25,- excl. BTW. En naast dat het een inspirerende omgeving is met vrij uitzicht op park Assumburg (soms ook schaapjes in het weiland), hebben we heel veel gereedschappen waar je fijn gebruik van kan en mag maken.

     

    Reserveer direct

    Het reserveren gaat op basis van beschikbaarheid. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

     

    Alleen of met een groep

    Je kunt zelfstandig en alleen werken, of gezellig met een groep. Dat inspireert en motiveert vaak ook. De kosten deel je dan fijn met elkaar, en we hebben een kleine bijdrage p.p. € 2,50 excl. BTW voor de koffie & thee faciliteiten.

     

    Particulier of zakelijk

    Lees meer »
  2. Zelf textielverf of zijdeverf verdikken met Epaississant

    textielverf-verdikken

    Zelf je vloeibare textielverven en zijdeverven verdikken? Simpel!

    Zijdeverven bijvoorbeeld van H. Dupont Classique en AvantGarde of ZIJDAR (gouden etiket) zijn van nature vloeibare verven. Ook onze textielverven zijn dit (strijkfixatie) van bijvoorbeeld Javana of ZIJDAR (zilveren etiket). Deze vloeibare verven kun je zelf verdikken. Met de verdikte verf heb je direct heel veel nieuwe mogelijkheden op stof. 

     

    Recept

    Door 25% tot 50% zijdeverf te mengen met Epaississant kun je zowel vloeibare zijdeverf als vloeibare textielverf verdikken. Het is handig om de zijdeverf of textielverf af te meten, bijvoorbeeld met een pipet of maatbekertje. Dit doe je in een bakje, groot genoeg. Dan voeg je de epaissisant toe. Je kunt beter rustig aan beginnen met 25% en dan meer toevoegen. Het beste is om te mengen met een kleine (kinder) garde. Even wachten

    Lees meer »
  3. Zijdeverf lichter maken met Diluant

    zijdeverf-aanlengen

    Je kunt zelf eenvoudig je zijdeverven aanlengen of lichter maken tot pasteltinten

    In onze wekelijkse blog geven we handige tips hoe je zelf pasteltinten kunt maken van zijdeverven die je hebt gekocht. Bijvoorbeeld van Dupont of van Avantgarde. Deze stoomfixvtieverven kun je aanlengen met een Diluant van Dupont. Er bestaat een concentre en een prepare. Wat is het verschil? 

     

    Verschil Diluant Concentre en Prepare 

    Vroeger noemde we de verdunner ook wel Fondnet, nu dus Diluant. Wij hebben het assortiment van Dupont Diluant, uit het Frans vertaald de verfverdunner. Je kunt dit in geconcentreerde vorm kopen (concentre -> nog aanlengen met water) of klaar voor gebruik (prepare). Wanneer je de Diluant geconcentreerd koopt dan leng je het aan met water, 40 ml Diluant op 1 liter water. De Diluant Prepare kun je direct mengen met de zijdeverf. Je kunt de Diluant van Dupont mengen met zijdeverven van Dupont maar

    Lees meer »