Maandelijkse Archieven: December 2020

  1. Slapen op en onder zijde

    slapen-zijde

    Een weldaad voor huid en haar

    Dani Bles vertelde het ons al in het & C magazine: slapen op zijde is een weldaad voor je haren en huid! Doordat zijde voor 100% uit eiwitvezels bestaat net als onze huid en haren vermindert het (slaap)rimpels, geeft het je haren een mooie glans, voorkomt het schuurplekken bijvoorbeeld op het hoofdje van je baby en vermindert het pluizen (bijvoorbeeld bij kroeshaar). Zijde helpt bovendien ook bij astma, allergieën, eczeem, een beschadigde huid of andere huidproblemen. Let op: er worden ook heel veel satijn kussenslopen verkocht van polyester en viscose. Dit doet echt niets voor je huid en haar. Het gaat om kussenhoezen van pure ZIJDE! Satijn is slechts een binding, een manier waarop de stof gemaakt is. Het zegt niets over de grondstof.

    Lees meer »

  2. Zonde van je mooie zijden blouse! Zo verwijder je vlekken.

    blog-vlekken-verwijderen

    Wasvoorschrift voor zijde en stoffen:

    Test altijd een klein stukje, alvorens het hele stuk te wassen! Zeker met handbeschilderde zijden stoffen loont het enorm om een test stukje of proeflapje van het zijdeschilderen mee te fixeren en daarna als test te wassen. Zo zie je hoe de stof en verf reageert.

    Lees meer »
  3. Blog Nicole Kruger | Marmer je mee

    marmer-je-mee

    Marmer je mee

    Heb je ook wel eens gemarmerd, maar liet het resultaat te wensen over?

    Bij mij was dat wel zo. Bovendien wilde ik heel graag op zijde marmeren, maar dan ook met goede materialen. Omdat ik niet goed wist welke zijde ik daar het beste voor kon gebruiken, vroeg ik de experts van Zijdewinkel.nl om raad. Ik vertelde dat ik graag mijn lantaarns wilde gaan bewerken met gemarmerde zijde. Alisa, van Zijdewinkel.nl, gaf mij het advies om in dat geval niet met een hele dunne zijde te werken omdat je dan het vlammetje er erg doorheen ziet. Daar had ik zelf nog niet over nagedacht, maar is natuurlijk helemaal waar, vandaar dat ik aan het marmeren geslagen ben met een Pongé 8 en een Fuji zijde. Verder vertelde Alisa mij dat zij bij Zijdewinkel.nl altijd de marmerverf van Pébéo gebruiken.

    Wat er in mijn marmerpakketje zat:

    • Pongé 8 zijde
    • Fuji zijde
    • Marmergrond
    • Pébéo marmerverf in de kleuren wit, blauw, geel en rood
    Lees meer »