leren-zijdeschilderen-a

Techniekles Leren Zijdeschilderen A - de basis (hele dag)

We leren jou de basiskennis / theorie over:

  • zijdeverf (stoomfixatie) & textielverf (strijkfixatie)
  • fixeren (stoom, snelkookpan, badverven, magnetron, strijken)

Na de theorie ga je een een aantal zijdeschildertechnieken uitwerken op lekker grote samples (ca. 45 x 45 cm) van pongee zijde. Met zijdeverf of textielverf. We werken met de primaire kleuren. Je kunt deze zelf mengen. Je past daarbij een aantal zijdeschildertechnieken toe welke we aan je laten zien, en welke je daarna kunt gaan uitvoeren:

  • Nat in Nat
  • Zout
  • Serti, op waterbasis en wasbenzinebasis. Zo leer je direct het verschil.
  • Verdunnen / aanlengen tot pasteltinten

Productkennis en toepassing is hierbij heel belangrijk. Aan het einde van de dag ga je de samples direct zelf fixeren want oefening baart kunst! Je neemt dan ook fijn alles mee naar huis.

 

Kom je ook leren zijdeschilderen?

We werken in kleine groepen van maximaal 6 cursisten. Kennis of ervaring is niet nodig, we beginnen vanuit de basis. Deze cursus is geschikt wanneer je het leuk vindt om eens kennis te maken met zijdeschilderen als hobby, of omdat je dit leuk vindt om eens te doen met vriendinnen of familie. We werken in een informele sfeer, met persoonlijke begeleiding, en er is veel gelegenheid tot vragen stellen. Ook hangen er tal van voorbeelden ter inspiratie. In de showroom beneden kun je bovendien heerlijk rondkijken tussen alle materialen en deze desgewenst direct meenemen naar huis om verder aan de slag te gaan. De workshop is geschikt voor iedereen die wil leren om te zijdeschilderen. Onze docenten hebben veel ervaring en hebben alle informatie en kennis paraat om te helpen met de basis voor het zijdeschilderen.

 

Vervolgcursus Zijdeschilderen

Heb je deel A gevolgd dan kun je verder met deel B. Druktechnieken zijn de basis van deel B. We herhalen even kort de theorie uit deel A. Welke verven zijn er, wat is het verschil? We voegen hier kennis van een nieuwe verf aan toe. De verdikte verven van Pebeo Setacolor. Ook leggen we je uit hoe je zelf een yoghurt dikke verf kunt maken van vloeibare verven voor druk technieken.

 

Techniekles Zijdeschilderen direct boeken

Je kunt online hier direct het aanbod zien van de geplande data en jouw cursus Leren Zijdeschilderen boeken.

 

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud van deze of een andere techniekles of cursus. Heb je vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!